Domen II  Fotsprints Of The Forest – i korthet

Footprints of The Forest – ett 25 min spatialt verk med kulning i fokus. Klangkupolen är en del av kompositionen. Ljudet har i vissa fall genomgått en audioprocessor och är förinspelat och vissa delar framförs live.

Frågor som – kan jag kula en känsla eller ett berg? När slutar kulning vara kulning? har varit mina följeslagare under processen.

Jag har haft många parametrar att ta med i beräkningen som tid, lager, panorering, dynamik, skikt, atmosfär, processat liveljud, inspelat processat ljud och tonarter. Att jobba i en för mig helt ny kontext gjorde att jag kände mig fri från gängse konventioner om hur musik låter som skall framföras i en klangkupol, vilket helt klart var till min fördel.

13 oktober 2017 fick jag uruppföra ”Footprints Of The Forest” i Lilla salen inom ramen för KMHs konsertserie. Jag är nöjd med experimentet och alla medverkande tyckte det var kul och inspirerande. Uttrycket ”Kulningspunk” myntades. Min handledare har varit professor Henrik Frisk på KDM.

9 feb, 2018 kl 15.00 Kommer jag framföra en reviderad och utvecklad variant av Footprints i Lilla salen på KMH.

Smakprov film

 

Medverkande

•Voice – Maria Misgeld

•Voice – Eva Rune

•Voice – Karin Ericsson Back

•Audio technician and supervisor – Henrik Frisk

•Light – Anders Undelius

•Video – Jonathan Bondesson

Medproducenter

• Berget  / Crying Mountain – Theresia Billberg

• Hio Hayo & Footsoldiers – Petter Berndalen

• SoundScape – Hadrian Prett (Handledare)